Wednesday 12 September 2012

ZOETZURE KIP RIJST RECEPT


  
INGREDIËNTEN
  • 1 10-ounce pakket bevroren gepaneerde kip nuggets
  • 1 ½ kopje quick koken van rijst
  • 1 8-ounce blik ananas stukjes
  • 1 grote groene paprika, gesneden in 1-inch stukjes
  • ¼ kopje azijn
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels sojasaus
  • ½ theelepel direct kippenbouillon korrels
  • 1 8-ounce kan gesneden waterkastanjes, uitgelekt


RICHTING
  • Bak kip nuggets volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bereid snel koken van rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet ananas, het reserveren van sap opzij.
  • Voeg genoeg water naar links achter sap dat het 1 ½ kopje vloeistof maakt.
  • Giet ananassap mengsel in een middelgrote steelpan.
  • Voeg paprika aan het en koken. Breng het aan de kook en zet het vuur.
  • Bedek de pan en laat gedurende 1 tot 2 minuten of totdat peper is crisp-inschrijving.
  • Meng azijn, suiker, maïzena, sojasaus en bouillon korrels.
  • Toevoegen aan het mengsel in de pan.
  • Kook en roer op een matig vuur tot de saus dik en sprankelend, en dan weer koken en roer nog 2 minuten.
  • Voorzichtig mengen samen kip, ananas stukjes, en waterkastanjes. Verwarm grondig.
  • Serveer kip mengsel over hete gekookte rijst.
  • Maakt 4 porties.















No comments:

Post a Comment