Friday 14 September 2012

SLOW-COOKER MAROKKAANSE TURKIJE STOOFPOT RECEPT


 

INGREDIËNTEN
  • 1 theelepel gemalen piment
  • zout
  • 4 ontvelde, met been kalkoen dijen (ongeveer 4 pond)
  • 1/2 middelgrote pompoen, gesneden in 2-inch brokken
  • 2 15,5-ounce blikjes kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 28-ounce kan hele, gepelde tomaten met sap, opgebroken
  • 1 kop gedroogde abrikozen
  • 1/2 kop gouden rozijnen
  • 8 middelgrote wortelen, snijd ze in stukken 11/2-inch
  • 3 middelgrote rode uien, gehalveerd en in partjes gesneden
  • 2 hele gedroogde rode pepers
  • 1/2 citroen
  • 2 kopjes verse koriander, met inbegrip van bladeren en sommige stengels
  • 1 kop verse peterselie
  • 1 teentje knoflook, sloeg
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 kop extra vergine olijfolie


RICHTING
  • Meng de piment en 3 theelepels zout in een kleine kom.
  • Flavor de kalkoen dijen met de helft van het zout mengsel in een 5-kwart slowcooker.
  • Flip de pompoen, kikkererwten, tomaten, abrikozen, rozijnen, wortelen, uien en pepers met de resterende gekruide zout.
  • Giet de groenten over de kalkoen in de slowcooker (het fornuis zal vol; regelen van het mengsel, zodat het deksel past).
  • Dek de pan en kook op hoog vuur gedurende ongeveer 6 uur of op laag vuur gedurende ongeveer 7 tot 8 uur.
  • Serveer de groenten en bouillon in kommen.
  • Verwijder de kalkoen botten en leg het vlees op de top van de groenten.
  • Voeg het citroensap met de koriander, peterselie, knoflook, komijn en 1 theelepel zout in een keukenmachine en meng goed.
  • Voeg de olie om het te en te verwerken tot een gladde massa.
  • Serveer de stoofschotel in kommen, bestrooi met de koriander saus.

















No comments:

Post a Comment