INGREDIËNTEN
- 1 theelepel gemalen piment
- zout
- 4 ontvelde, met been kalkoen dijen (ongeveer 4 pond)
- 1/2 middelgrote pompoen, gesneden in 2-inch brokken
- 2 15,5-ounce blikjes kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- 1 28-ounce kan hele, gepelde tomaten met sap, opgebroken
- 1 kop gedroogde abrikozen
- 1/2 kop gouden rozijnen
- 8 middelgrote wortelen, snijd ze in stukken 11/2-inch
- 3 middelgrote rode uien, gehalveerd en in partjes gesneden
- 2 hele gedroogde rode pepers
- 1/2 citroen
- 2 kopjes verse koriander, met inbegrip van bladeren en sommige stengels
- 1 kop verse peterselie
- 1 teentje knoflook, sloeg
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- 1/2 kop extra vergine olijfolie
RICHTING
- Meng de piment en 3 theelepels zout in een kleine kom.
- Flavor de kalkoen dijen met de helft van het zout mengsel in een 5-kwart slowcooker.
- Flip de pompoen, kikkererwten, tomaten, abrikozen, rozijnen, wortelen, uien en pepers met de resterende gekruide zout.
- Giet de groenten over de kalkoen in de slowcooker (het fornuis zal vol; regelen van het mengsel, zodat het deksel past).
- Dek de pan en kook op hoog vuur gedurende ongeveer 6 uur of op laag vuur gedurende ongeveer 7 tot 8 uur.
- Serveer de groenten en bouillon in kommen.
- Verwijder de kalkoen botten en leg het vlees op de top van de groenten.
- Voeg het citroensap met de koriander, peterselie, knoflook, komijn en 1 theelepel zout in een keukenmachine en meng goed.
- Voeg de olie om het te en te verwerken tot een gladde massa.
- Serveer de stoofschotel in kommen, bestrooi met de koriander saus.
No comments:
Post a Comment