Friday 14 September 2012

SLOW COOKER KORTE RIBBEN ECEPT



INGREDIËNTEN
  • 1 eetlepel. canola-olie
  • 3 pond been gooien rundvlees korte ribben
  • 2 middelgrote uien, geschild en in vieren
  • 2 middelgrote wortelen, in grote stukken gesneden
  • 2 middelgrote pastinaken, in grote stukken gesneden
  • 2 middelgrote rapen, geschild en in grote stukken gesneden
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 takjes verse peterselie, stengels en bladeren gescheiden
  • 1 eetlepel. Worcestershire saus
  • 1 eetlepel. pittige bruine mosterd
  • 1 (12-ounce) azijn
  • zout
  • Zwarte peper


RICHTING
  • In een grote koekenpan voeg de olie op matig hoog vuur.
  • Flavor de korte ribben met zout en peper naar smaak.
  • Wanneer de olie heet is, voeg de korte ribben in. Bak tot ze bruin aan alle kanten, die kan ongeveer 3-4 minuten per kant.
  • Terwijl de korte ribben zijn bruinen, leg een laagje ui en wortel stukjes in de bodem van een slow cooker en smaak ze met zout en peper.
  • Leg de gebakken ribben op de top.
  • Voeg de rest van uien en wortelen, samen met de pastinaak en rapen op hen.
  • Knoop de rozemarijn en tijm met de peterselie stengels en voeg ze toe aan de pot, samen met de Worcestershire en mosterd.
  • Giet over de stout en voeg genoeg water dat bijna de inhoud dekt in de pan.
  • Dek af en laat op laag vuur gedurende ongeveer 6-8 uur, of tot het vlees zeer mals.
  • Om te serveren, verwijder voorzichtig het vlees en groenten uit de slow cooker.
  • Zeef het sap. Schotel van de ribben met het sap en versier met gehakte peterselie bladeren over het.

















No comments:

Post a Comment