Thursday 20 September 2012

PASTA MET LANGZAAM GEROOSTERDE EEND RECEPT



INGREDIËNTEN
  • 1 pond tagliatelle
  • 1 of 2 langzaam geroosterde eend benen
  • 4 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 1-2 eetlepels eendenvet
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • citroenschil
  • 1-2 eetlepels citroensap


RICHTING
  • Pak al het vlees uit de eend benen en aan de kant van de huid.
  • Splits het vlees en de huid in kleine stukjes.
  • Verhit een grote koekenpan op een matig hoog vuur gedurende 2 minuten.
  • Voeg de boter, eend vet, de eend vlees en de huid in.
  • Vertraag het vuur middelhoog.
  • Doe de pasta in het kokende water. En kook volgens de richting op de verpakking.
  • Roer het van tijd tot tijd.
  • Voeg de knoflook toe aan de sauteerpan en goed mengen.
  • Let op de knoflook. Draai het vuur uit wanneer het begint te krijgen bruin.
  • Giet de pasta af en recht te zetten in de sauteerpan.
  • Draai het vuur op medium.
  • Schep de pasta in de sauteerpan en zorg ervoor dat het is allemaal gecoat goed.
  • Voeg meer eendenvet indien nodig.
  • Voeg wat zwarte peper en 1 eetlepel citroensap en roer weer dus alles is voorzichtig gemengd.
  • Proef en voeg de tweede eetlepel citroensap als je wilt.
  • Serveer onmiddellijk met de citroenschil gespikkelde over de bovenkant van de schotel.

















No comments:

Post a Comment