Wednesday 5 September 2012

KIP IN EEN POT OP TAART



INGREDIËNTEN
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
  • 30 gr boter, kleine stukjes
  • 2 zetmeelrijke aardappelen, in blokjes gesneden met de huid
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 ribben selderij met lommerrijke groene toppen, in stukjes gesneden
  • 2 wortelen, in blokjes gesneden
  • 1 laurierblad, verse en gedroogde
  • zout en peper
  • 1 theelepel kipkruiden
  • 3 eetlepels bloem
  • 250ml droge witte wijn
  • 1,25 l kippenbouillon
  • 675 kip mals, gehakt
  • 1 klein bosje potlood asperges, schoongemaakt van houtachtige uiteinden en 5cm stukjes
  • 150 gm bevroren erwten
  • 2 tot 3 eetlepels verse dragon, 4 tot 5 takjes, fijngehakt
  • knapperig volkoren brood



RICHTING
  • Verhit een grote, diepe koekenpan of een midden soep pan op matig hoog vuur.
  • Inclusief extra vergine olijfolie en boter.
  • Smelt de boter in olie en voeg dan de aardappelen, uien, selderij en wortelen, toe te voegen aan de pan als je hakken ze.
  • Voeg laurierblad en breng op smaak groenten met zout, peper en gevogelte smaakstoffen, kook 5 tot 6 minuten om ze zachter een beetje.
  • Voeg de bloem en dan koken een extra minuut laten zien hoe je wijn en kook af een minuut meer.
  • Voeg de bouillon en zet een deksel op de pan of pot en breng warmte aan te brengen aan de kook.
  • Schuif in de kip toe en bak 5 minuten.  
  • Roer asperges en kook 3 minuten.
  • Zet vuur en voeg de erwten en dragon.  
  • Roer om te mixen en aan te passen zout en peper, naar uw smaak.
  • Schep in kommen en serveer met knapperig brood voor dweilen.



















No comments:

Post a Comment