INGREDIËNTEN
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- 30 gr boter, kleine stukjes
- 2 zetmeelrijke aardappelen, in blokjes gesneden met de huid
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 2 ribben selderij met lommerrijke groene toppen, in stukjes gesneden
- 2 wortelen, in blokjes gesneden
- 1 laurierblad, verse en gedroogde
- zout en peper
- 1 theelepel kipkruiden
- 3 eetlepels bloem
- 250ml droge witte wijn
- 1,25 l kippenbouillon
- 675 kip mals, gehakt
- 1 klein bosje potlood asperges, schoongemaakt van houtachtige uiteinden en 5cm stukjes
- 150 gm bevroren erwten
- 2 tot 3 eetlepels verse dragon, 4 tot 5 takjes, fijngehakt
- knapperig volkoren brood
RICHTING
- Verhit een grote, diepe koekenpan of een midden soep pan op matig hoog vuur.
- Inclusief extra vergine olijfolie en boter.
- Smelt de boter in olie en voeg dan de aardappelen, uien, selderij en wortelen, toe te voegen aan de pan als je hakken ze.
- Voeg laurierblad en breng op smaak groenten met zout, peper en gevogelte smaakstoffen, kook 5 tot 6 minuten om ze zachter een beetje.
- Voeg de bloem en dan koken een extra minuut laten zien hoe je wijn en kook af een minuut meer.
- Voeg de bouillon en zet een deksel op de pan of pot en breng warmte aan te brengen aan de kook.
- Schuif in de kip toe en bak 5 minuten.
- Roer asperges en kook 3 minuten.
- Zet vuur en voeg de erwten en dragon.
- Roer om te mixen en aan te passen zout en peper, naar uw smaak.
- Schep in kommen en serveer met knapperig brood voor dweilen.
No comments:
Post a Comment