Wednesday 5 September 2012

KIP EN KIEBASA COUCOUS


INGREDIËNTEN
  • 1/4 pond zonder vel, zonder been kippenborsten
  • 6 gram volledig gekookt kielbasa, lengte gehalveerd en in plakjes van ½-inch stukjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 2 middelgrote wortelen, in dunne plakjes
  • 1 1/3 kopjes kippenbouillon
  • 1 kopje couscous
  • 1 middelgrote groene paprika, in reepjes gesneden
  • 1 kopje kippenbouillon
  • 1 eetlepel maïzena



RICHTING

  • Maak de kip, dep ze droog. Snijd in hapklare reepjes en leg het opzij.
  • In een 10-inch koekenpan koken en roer kielbasa, selderij en wortelen op een matig hoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten of tot kielbasa bruin is.
  • Verminder het vuur, dek de pan en kook nog 3 tot 5 minuten of totdat wortelen zijn bijna inschrijving.
  • Tap de extra vet op de kielbasa.
  • Breng ondertussen in een middelgrote pan de 1 1/3 kopjes bouillon aan de kook.
  • Vouw in couscous, dek deze af en haal van het vuur.
  • Plaats het op een kant, terwijl u bezig bent met vlees en groente mengsel.
  • Voeg de kip en groene peper in de pan, koken en roer op een matig hoog vuur gedurende 3 tot 5 minuten of tot de kip niet meer roze is.
  • Combineer de 1 kopje bouillon en maizena, meng in een koekenpan.
  • Kook en roer op een matig vuur tot het sap is verdikt en bruisend, dan koken en roer nog 2 minuten.
  • Verknoeien couscous met een vork. 
  •  Serveer kipmengsel door het plaatsen van meer dan couscous.
  • Maakt 4 porties.
















No comments:

Post a Comment