Sunday 23 September 2012

PASTA MET KIP EN ASPERGES RECEPT




INGREDIËNTEN
  • 1 pond zonder vel, zonder been kippenborsten, ontdaan van overtollig vet en pezen, en in reepjes gesneden 1 1/2 inch met 1/2 inch
  • 1 pond asperges, taaie uiteinden afgesneden en weggegooid, speren bezuinigen op de diagonaal in 1-inch tot 1 1/2 inch stukjes
  • 2 eetlepel boter
  • 3/4 lb pasta, zoals fettuccine of linguini
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepel gehakte sjalotten
  • 1/2 kop droge sherry
  • 3/4 kop tot 1 kopje slagroom
  • 1/8 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 pond geitenkaas
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepel fijngehakte verse dragon
  • 1 kopje geraspte Parmezaanse kaas


RICHTING
  • Blancheer asperges stukken in kokend water gedurende 2 minuten, verwijder met een schuimspaan uit de pan op een andere kom met ijswater.
  • Laat goed uitlekken en zet opzij.
  • Bereid pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Houd rug half kopje van het kokende water voor het toevoegen van terug naar de pasta.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kipreepjes in de pan in een gladde laag.
  • Voeg zout en peper naar smaak.
  • Niet mengen, koken tot lichtbruin aan de ene kant.
  • Voeg sjalotjes en asperges aan, koken voor een minuut.
  • Voeg sherry en laat het koken tot het de helft.
  • Voeg de room toe, nootmuskaat, geitenkaas, en de meeste van de Parmezaanse kaas om het toe en meng goed.
  • Kook al roerend, tot de kaas volledig gesmolten en opgenomen in de room.
  • Voeg het citroensap (meer of minder naar smaak) en dragon aan.
  • Strooi op extra zwarte peper naar smaak. Plaats pasta in een serveerschaal.
  • Roer de kip asperges roomsaus.
  • Voeg zoveel van de achtergehouden pasta kokend water als nodig is voor een romige textuur van de pasta. Serveer met gereserveerde geraspte Parmezaanse kaas.
  • Opbrengst: 4 tot 6 porties.


















No comments:

Post a Comment