INGREDIËNTEN
- 1 pond zonder vel, zonder been kippenborsten, ontdaan van overtollig vet en pezen, en in reepjes gesneden 1 1/2 inch met 1/2 inch
- 1 pond asperges, taaie uiteinden afgesneden en weggegooid, speren bezuinigen op de diagonaal in 1-inch tot 1 1/2 inch stukjes
- 2 eetlepel boter
- 3/4 lb pasta, zoals fettuccine of linguini
- zout en versgemalen zwarte peper
- 3 eetlepel gehakte sjalotten
- 1/2 kop droge sherry
- 3/4 kop tot 1 kopje slagroom
- 1/8 theelepel nootmuskaat
- 1/4 pond geitenkaas
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepel fijngehakte verse dragon
- 1 kopje geraspte Parmezaanse kaas
RICHTING
- Blancheer asperges stukken in kokend water gedurende 2 minuten, verwijder met een schuimspaan uit de pan op een andere kom met ijswater.
- Laat goed uitlekken en zet opzij.
- Bereid pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Houd rug half kopje van het kokende water voor het toevoegen van terug naar de pasta.
- Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipreepjes in de pan in een gladde laag.
- Voeg zout en peper naar smaak.
- Niet mengen, koken tot lichtbruin aan de ene kant.
- Voeg sjalotjes en asperges aan, koken voor een minuut.
- Voeg sherry en laat het koken tot het de helft.
- Voeg de room toe, nootmuskaat, geitenkaas, en de meeste van de Parmezaanse kaas om het toe en meng goed.
- Kook al roerend, tot de kaas volledig gesmolten en opgenomen in de room.
- Voeg het citroensap (meer of minder naar smaak) en dragon aan.
- Strooi op extra zwarte peper naar smaak. Plaats pasta in een serveerschaal.
- Roer de kip asperges roomsaus.
- Voeg zoveel van de achtergehouden pasta kokend water als nodig is voor een romige textuur van de pasta. Serveer met gereserveerde geraspte Parmezaanse kaas.
- Opbrengst: 4 tot 6 porties.
No comments:
Post a Comment