INGREDIËNTEN
VOOR SHERRY VINAIGRETTE
- 65ml sherry azijn
- 1 theelepel suiker
- Zout en peper versgemalen
- 2 el verse oregano, fijngehakt
- 125ml extra vergine olijfolie
VOOR SALADE
- 900g asperges, schoongemaakt uiteinden
- 450g snijbonen, verse en in stukjes gesneden
- 3 grote wortelen, geraspte
- 200g zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
RICHTING
VOOR SHERRY VINAIGRETTE
- In een kleine kom zwaai samen de azijn, suiker en oregano; breng op smaak met zout en peper.
- Geleidelijk omvatten olie, klop voortdurend om zich te mengen
- Zet opzij.
VOOR SALADE
- Om de asperges te verlichten, een grote pan met water aan de kook te krijgen, dan vallen de asperges in voor 3 tot 5 minuten, afhankelijk van hun grootte.
- Uit te roeien uit het water en kort schokken ze in een bad met ijswater om het kookproces te stoppen en de bescherming van de groene kleur.
- Giet voorzichtig. Herhaal hetzelfde proces met het blancheren van de groene bonen, koeren iets langer, ongeveer 5 tot 7 minuten.
- Meng in een kom, combineer de wortelen, zwarte bonen en groene bonen. Toss samen tot goed gemengd.
- Besprenkel met de helft van de sherry vinaigrette en meng zorgvuldig.
- Plaats een kleine stapel van salade mix in het centrum van 6 kleine borden.
- Bouw een kampvuur stapel door het organiseren van 4 of 5 asperges leunend tegen elkaar over de salade.
- Besprenkel een beetje vinaigrette op elke stapel en uitdelen.
- Als het nemen van een picknick, salade mix en vinaigrette apart te houden totdat klaar om te serveren, dan combineren en plaat.
No comments:
Post a Comment