Monday 3 September 2012

CAMPHIRE SALADE RECEPT


INGREDIËNTEN

VOOR SHERRY VINAIGRETTE
  • 65ml sherry azijn
  • 1 theelepel suiker
  • Zout en peper versgemalen
  • 2 el verse oregano, fijngehakt
  • 125ml extra vergine olijfolie

VOOR SALADE

  • 900g asperges, schoongemaakt uiteinden
  • 450g snijbonen, verse en in stukjes gesneden
  • 3 grote wortelen, geraspte
  • 200g zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt


RICHTING

VOOR SHERRY VINAIGRETTE

  • In een kleine kom zwaai samen de azijn, suiker en oregano; breng op smaak met zout en peper.
  • Geleidelijk omvatten olie, klop voortdurend om zich te mengen
  • Zet opzij.


VOOR SALADE
  • Om de asperges te verlichten, een grote pan met water aan de kook te krijgen, dan vallen de asperges in voor 3 tot 5 minuten, afhankelijk van hun grootte.
  • Uit te roeien uit het water en kort schokken ze in een bad met ijswater om het kookproces te stoppen en de bescherming van de groene kleur.
  • Giet voorzichtig. Herhaal hetzelfde proces met het blancheren van de groene bonen, koeren iets langer, ongeveer 5 tot 7 minuten.
  • Meng in een kom, combineer de wortelen, zwarte bonen en groene bonen. Toss samen tot goed gemengd.
  • Besprenkel met de helft van de sherry vinaigrette en meng zorgvuldig.
  • Plaats een kleine stapel van salade mix in het centrum van 6 kleine borden.
  • Bouw een kampvuur stapel door het organiseren van 4 of 5 asperges leunend tegen elkaar over de salade.
  • Besprenkel een beetje vinaigrette op elke stapel en uitdelen.
  • Als het nemen van een picknick, salade mix en vinaigrette apart te houden totdat klaar om te serveren, dan combineren en plaat.















No comments:

Post a Comment