INGREDIËNTEN
- 1 ui, gehakt (ongeveer 1 1/2 kopjes)
- 2 eetlepel ansjovis in olie, fijngehakt (ongeveer 6 ansjovis)
- Olijfolie
- 1 kop vers broodkruim *
- 1 grote kop van bloemkool, kern verwijderd en weggegooid, roosjes grof gehakt
- 5 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel gemalen rode peper vlokken (meer of minder naar smaak)
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 3 eetlepel tomatenpuree
- 1/2 pond kleine elleboog macaroni
- 1 15-ounce kan van hele tomaten, gehakt, of in blokjes gesneden tomaten, met inbegrip van sap
- 1/4 kop gehakte Italiaanse peterselie
- 1/2 kop vers geraspte Parmezaanse kaas
RICHTING
- Toast kruimels in een lichte olijfolie in een koekenpan op matig hoog vuur tot het gelijkmatig bruin is.
- Verwijder de kruimels uit de pan en leg hem in een kant.
- Verhit 2 el olijfolie in de koekenpan op matig laag vuur.
- Voeg de uien, knoflook en ansjovis in.
- Pureer de ansjovis met de achterkant van een lepel, zodat ze de vacht van de uien goed.
- Kook gedurende 5 minuten of tot de uien zacht worden.
- Haal van het vuur. Terwijl u aan het koken de uien, aan de andere kachel zetten een pot voor het koken van de pasta volgens de aanwijzingen die worden geïllustreerd aan de achterkant van de verpakking.
- Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de bloemkool, zelden roer, waardoor de bloemkool randen tot bruin.
- Koken tot de bloemkool roosjes zijn lichtbruin die 3-5 minuten duren.
- Voeg rode peper vlokken in de pan, samen met de peper en zout naar smaak.
- Los tomatenpuree in 1/2 kopje water.
- Laat het vuur laag.
- Voeg de tomatenpuree, tomaten, ui, knoflook en ansjovis in en roer om goed te combineren.
- Cook, onafgedekt, op laag vuur, totdat de bloemkool gaar is.
- Giet de pasta uit het kookvocht en voeg de gekookte pasta aan de bloemkool mix.
- Roer in ongeveer de helft van de peterselie, paneermeel, en Parmezaanse kaas toe en meng goed.
- Voeg de rest van de peterselie, paneermeel, en Parmezaanse kaas op de bovenkant van de schotel voor het opdienen.
No comments:
Post a Comment