Sunday 23 September 2012

PASTA MET BLOEMKOOL RECEPT






INGREDIËNTEN
  • 1 ui, gehakt (ongeveer 1 1/2 kopjes)
  • 2 eetlepel ansjovis in olie, fijngehakt (ongeveer 6 ansjovis)
  • Olijfolie
  • 1 kop vers broodkruim *
  • 1 grote kop van bloemkool, kern verwijderd en weggegooid, roosjes grof gehakt
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel gemalen rode peper vlokken (meer of minder naar smaak)
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 pond kleine elleboog macaroni
  • 1 15-ounce kan van hele tomaten, gehakt, of in blokjes gesneden tomaten, met inbegrip van sap
  • 1/4 kop gehakte Italiaanse peterselie
  • 1/2 kop vers geraspte Parmezaanse kaas


RICHTING
  • Toast kruimels in een lichte olijfolie in een koekenpan op matig hoog vuur tot het gelijkmatig bruin is.
  • Verwijder de kruimels uit de pan en leg hem in een kant.
  • Verhit 2 el olijfolie in de koekenpan op matig laag vuur.
  • Voeg de uien, knoflook en ansjovis in.
  • Pureer de ansjovis met de achterkant van een lepel, zodat ze de vacht van de uien goed.
  • Kook gedurende 5 minuten of tot de uien zacht worden.
  • Haal van het vuur. Terwijl u aan het koken de uien, aan de andere kachel zetten een pot voor het koken van de pasta volgens de aanwijzingen die worden geïllustreerd aan de achterkant van de verpakking.
  • Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de bloemkool, zelden roer, waardoor de bloemkool randen tot bruin.
  • Koken tot de bloemkool roosjes zijn lichtbruin die 3-5 minuten duren.
  • Voeg rode peper vlokken in de pan, samen met de peper en zout naar smaak.
  • Los tomatenpuree in 1/2 kopje water.
  • Laat het vuur laag.
  • Voeg de tomatenpuree, tomaten, ui, knoflook en ansjovis in en roer om goed te combineren.
  • Cook, onafgedekt, op laag vuur, totdat de bloemkool gaar is.
  • Giet de pasta uit het kookvocht en voeg de gekookte pasta aan de bloemkool mix.
  • Roer in ongeveer de helft van de peterselie, paneermeel, en Parmezaanse kaas toe en meng goed.
  • Voeg de rest van de peterselie, paneermeel, en Parmezaanse kaas op de bovenkant van de schotel voor het opdienen.


















No comments:

Post a Comment