Saturday 15 September 2012

SLOW COOKER BEEF STOOFVLEES RECEPT




INGREDIËNTEN
  • 1 (5 pond) rundvlees met been stoofvlees
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel bloem voor alle doeleinden, of zoveel als nodig
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 8 gram in plakjes gesneden champignons
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 1 1/2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 1/2 kopjes kippenbouillon
  • 3 middelgrote wortelen, in stukjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm


RICHTING
  • Flavor beide zijden van gebraden met zout en peper.
  • Schud dan bloem over de bovenkant tot goed bedekt, en tik het in het vlees.
  • Verwijder overtollig van de vier op vlees door te schudden.
  • Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot heet.
  • Blister het gebraad aan beide zijden voor ongeveer 5-6 minuten elk, tot het goed bruin.
  • Haal ze uit de pan en zet opzij.
  • Het verminderen van de warmte naar medium en, roer er champignons en boter; weer koken voor ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg de uien, laat 5 minuten koken, of tot de uien zijn semi-transparant en bruin beginnen te worden.
  • Voeg de knoflook toe, roer gedurende ongeveer een minuut.
  • Voeg 1 1/2 eetlepels bloem, koken en meng gedurende ongeveer 1 minuut.
  • Voeg tomatenpuree aan, en bak nog een minuut.
  • Voeg beetje bij beetje kippenbouillon, roer door elkaar, en terug te keren aan de kook.
  • Haal pan van het vuur. Plaats wortelen en selderij in de slow cooker.
  • Plaats roosteren over de groenten en giet in elke geaccumuleerde sappen.
  • Voeg rozemarijn en tijm voor het op smaak en aroma.
  • Giet ui en champignon mengsel over de bovenkant van het gebraad.
  • Bedek slow cooker met het deksel, draai naar hoog vuur en bak het vlees voor ongeveer 5-6 uur, of tot het vlees vork inschrijving.
  • Schep het vet van het oppervlak en verwijder de botten.
  • Breng op smaak met zout en zwarte peper naar smaak.

















No comments:

Post a Comment