Monday 3 September 2012

CHARLESTON GARNALEN EN GRITS MET BLAUWE KRAB GGRAVY RECEPT


INGREDIËNTEN

  • 60g ongezouten boter
  • 225g tasso ham, in blokjes gesneden
  • 100g witte ui, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel pittige zwart worden cajun kruiden
  • 1 eetlepel zout
  • 45g lichtbruine suiker
  • 2 theelepel uienpoeder
  • 1 eetlepel knoflook, fijngesneden
  • 210g bloem
  • 2 l vis of groente-of kippenbouillon, verdeeld
  • 175g forfaitaire blauwe krab
  • 1,8 kg garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1.35k kruidige worst, in dunne plakjes
  • grutten, optioneel


RICHTING

  • Verwarm een ​​grote basis pot om middelhoog vuur: Om de blauwe krab jus te maken.
  • Doe boter in de pan en laat het smelten. Inclusief ham, witte ui, paprika, Cajun kruiden, zout, bruine suiker, uienpoeder, en gehakte knoflook toe en meng.
  • Roer de bloem en kook verder al roerend tot je een donkere bruine kleur, een bruine roux.
  • Roer in 1,5 liter visbouillon, voeg beetje bij beetje te helpen voorkomen brokken.
  • Breng het aan de kook en gebruik de resterende 500 ml voorraad voor de aanpassing van de consistentie.
  • Haal van het vuur en voeg het krabvlees. Gereserveerd voor gebruik.
  • In een pan bak, op een matig hoog vuur, bak garnalen en worst.
  • Plaats garnalen en worst dan grutten, indien gebruik wordt gemaakt, en top met krab jus saus.
















No comments:

Post a Comment