INGREDIËNTEN
- 60g ongezouten boter
- 225g tasso ham, in blokjes gesneden
- 100g witte ui, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 groene paprika, in blokjes gesneden
- 1 eetlepel pittige zwart worden cajun kruiden
- 1 eetlepel zout
- 45g lichtbruine suiker
- 2 theelepel uienpoeder
- 1 eetlepel knoflook, fijngesneden
- 210g bloem
- 2 l vis of groente-of kippenbouillon, verdeeld
- 175g forfaitaire blauwe krab
- 1,8 kg garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 1.35k kruidige worst, in dunne plakjes
- grutten, optioneel
RICHTING
- Verwarm een grote basis pot om middelhoog vuur: Om de blauwe krab jus te maken.
- Doe boter in de pan en laat het smelten. Inclusief ham, witte ui, paprika, Cajun kruiden, zout, bruine suiker, uienpoeder, en gehakte knoflook toe en meng.
- Roer de bloem en kook verder al roerend tot je een donkere bruine kleur, een bruine roux.
- Roer in 1,5 liter visbouillon, voeg beetje bij beetje te helpen voorkomen brokken.
- Breng het aan de kook en gebruik de resterende 500 ml voorraad voor de aanpassing van de consistentie.
- Haal van het vuur en voeg het krabvlees. Gereserveerd voor gebruik.
- In een pan bak, op een matig hoog vuur, bak garnalen en worst.
- Plaats garnalen en worst dan grutten, indien gebruik wordt gemaakt, en top met krab jus saus.
No comments:
Post a Comment