Saturday 15 September 2012

SLOW-COOKER BEEF EN GERST RECEPT





INGREDIËNTEN
  • 1 1/4 pond rundvlees zonder been chuck (in een stuk)
  • 1 kop gort
  • 1/2 pond cremini champignons, in vieren
  • 4 stengels bleekselderij, in vieren
  • 6 middelgrote wortelen, in vieren
  • 2 middelgrote preien, gesneden (wit en lichtgroen alleen onderdelen)
  • 1 takje tijm
  • 4 kopjes zoutarm runderbouillon
  • 1 eetlepel sojasaus
  • zout en versgemalen peper
  • mierikswortel, voor portie (optioneel)


RICHTING
  • Meng het vlees, gerst, champignons, selderij, wortelen, prei, tijm, rundvlees bouillon en de sojasaus in een slow cooker.
  • Voeg 1 kopje water, 1 theelepel zout en 1/4 theelepel peper in.
  • Bedek het met een deksel en kook op laag vuur, ongestoord, gedurende ongeveer 8 uur.
  • Ontdek het en verwijder eventueel overtollig vet op de top.
  • Haal het vlees op een snijplank, laat het een beetje afkoelen en snijd of sloop met de hand in hapklare stukjes.
  • THIN de groente-gerst mengsel in de slowcooker met wat water, indien gewenst.
  • Verdeeld over kleine-minded kommen en bestrooi met het rundvlees.
  • Uitdelen met mierikswortel, indien gewenst.




















No comments:

Post a Comment