INGREDIËNTEN
- 1 doos Piccolini farfalle pasta
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden
- 1 theelepel olijfolie
- zout en peper
- 1 middelgrote courgette squash, snijd ze in cirkels
- 1 middelgrote gele pompoen, snijd ze in cirkels
- 1/4 kleine gele ui, gehakt
- 1 krop broccoli, snijd ze in roosjes
- 2 worteltjes, geschild en in stukjes gesneden
- 5 kleine tomaten, zonder zaadjes en in blokjes gesneden (uit de tuin)
- 2 teentjes knoflook, geperst
VOOR WITTE SAUS
- 3 eetlepels boter of margarine
- 3 eetlepel bloem
- 2 kopjes melk
- 3 tot 4 eetlepel parmezaanse kaas
- zout en peper
RICHTING
- In middelgrote steelpan, koken pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat goed uitlekken en voeg toe aan grote kom.
- Neem een andere grote koekenpan, bak in blokjes gesneden kip in olijfolie, zout en peper 6-8 minuten, vaak roeren.
- Zodra kip is gaar, overbrengen naar een bord.
- Hak alle groenten.
- Voeg alle groenten (behalve de tomaten) aan dezelfde pan waarin je gebakken kip. Stoom / bak de groenten 3-4 minuten met 1/4 kopje water.
- Voeg de tomaten gedurende de laatste minuut van de bak.
- Breng de groenten op de plaat een keer gedaan.
- Maak witte saus in dezelfde koekenpan.
- In grote kom, voeg pasta, gekookte kip, en gebakken groenten met parmezaanse saus.
- Breng op smaak met zout en peper naar smaak. En extra Parmezaanse kaas als je wilt.
No comments:
Post a Comment