Tuesday 4 September 2012

KIP PASTA PRIMAVERA RECEPT


INGREDIËNTEN

  • 1 doos Piccolini farfalle pasta
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 theelepel olijfolie
  • zout en peper
  • 1 middelgrote courgette squash, snijd ze in cirkels
  • 1 middelgrote gele pompoen, snijd ze in cirkels
  • 1/4 kleine gele ui, gehakt
  • 1 krop broccoli, snijd ze in roosjes
  • 2 worteltjes, geschild en in stukjes gesneden
  • 5 kleine tomaten, zonder zaadjes en in blokjes gesneden (uit de tuin)
  • 2 teentjes knoflook, geperst

VOOR WITTE SAUS

  • 3 eetlepels boter of margarine
  • 3 eetlepel bloem
  • 2 kopjes melk
  • 3 tot 4 eetlepel parmezaanse kaas
  • zout en peper


RICHTING

  • In middelgrote steelpan, koken pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat goed uitlekken en voeg toe aan grote kom.
  • Neem een ​​andere grote koekenpan, bak in blokjes gesneden kip in olijfolie, zout en peper 6-8 minuten, vaak roeren.
  • Zodra kip is gaar, overbrengen naar een bord.
  • Hak alle groenten.
  • Voeg alle groenten (behalve de tomaten) aan dezelfde pan waarin je gebakken kip. Stoom / bak de groenten 3-4 minuten met 1/4 kopje water.
  • Voeg de tomaten gedurende de laatste minuut van de bak.
  • Breng de groenten op de plaat een keer gedaan.
  • Maak witte saus in dezelfde koekenpan.
  • In grote kom, voeg pasta, gekookte kip, en gebakken groenten met parmezaanse saus.
  •  Breng op smaak met zout en peper naar smaak. En extra Parmezaanse kaas als je wilt.

















No comments:

Post a Comment