Thursday 20 September 2012

PASTA MET TONJIN,RUCOLA EN HETE PEPER RECEPT




INGREDIËNTEN
  • 1 pond gedroogde fettuccine, spaghetti of linguine (gebruik glutenvrije pasta voor glutenvrije versie)
  • 1/2 kopje extra vergine olijfolie
  • 2 grote tenen knoflook, of meer naar smaak, fijn gehakt
  • royale snuifje hete rode peper vlokken
  • 2 6-ounce blikjes tonijn op olie, uitgelekt
  • zout
  • 1/2 tot 3/4 pond kindje rucola


RICHTING
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de achterkant van het pakket.
  • Terwijl de pasta wordt gekookt, warmte olijfolie in een grote koekenpan op matig-laag vuur.
  • Voeg de knoflook, hete peper vlokken en kook tot knoflook is aromatisch en blaren.
  • Voeg tonijn om het te versnipperen en het in fijne schilfers met behulp van een vork.
  • Smaak met zout. Houd warm op een laag vuur.
  • Vlak voor de pasta klaar is, opzij zetten 1 kop kokend water.
  • Giet de pasta af en zet het aan de warme pot ingesteld op matig vuur.
  • Afhankelijk van de grootte van uw pot en pan, voeg de rucola en de tonijn mengsel aan de pasta in de pasta pot, of voeg de uitgelekte pasta in de pan met de tonijn mengsel en voeg de rucola.
  • Toss sterk met een tang, bevochtigen met een aantal van de achtergehouden pasta water.
  • De rucola zal vervagen in de hitte van de pasta.
  • Scheid onder de warme kommen en serveer direct.



















No comments:

Post a Comment