INGREDIËNTEN
1 kopje (250 ml) half-en-half
3/4 kop (150 g) suiker
Snufje zout
2 kopjes (500 ml) zware room
1/4 theelepel vanille-extract
2/3 kopje (90 g) mout poeder (zoals Carnation)
6 grote eidooier
2 kopjes Whoppers (mout melk ballen), grof gehakt
RICHTING
- Verwarm de half-en-half, suiker en zout in een middelgrote pan. In een grote kom, zwaai samen de slagroom, vanille en mout poeder en stel een zeef op de top.
- In een aparte middelgrote kom, zwaai samen de eidooiers. Langzaam het warme mengsel giet het in de eierdooiers, onder voortdurend kloppen, dan terug schraap de verwarmde eierdooiers in de steelpan.
- Voortdurend Roer het mengsel op matig vuur met een hittebestendige spatel, schrapen over de bodem als je roeren, tot het mengsel dik en jassen de spatel.
- Giet de vla door de zeef en klop het in de gemoute melkmengsel. Roer tot koel over een ijsbad.
- Grondig Chill het mengsel in de koelkast, dan bevriezen in je ijsmachine volgens de instructies van de fabrikant.
- Als het verwijderen van het ijs uit de machine, vouw in de gehakte Whoppers (mout melk ballen.
No comments:
Post a Comment