INGREDIENNTS
VOOR KIP SALADE
- 500g zonder been, kipfilet gehalveerd
- 2 eetlepel cayennepeper hete saus
- 2 eetlepels olijfolie
- 2cos harten gesneden in 2 cm lange stroken
- 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
- 2 wortelen, geraspte
- 2 takje uien, in plakjes alleen groene deel
- 125ml blauwe kaas dressing
BLAUWE KAAS DERSSING
- 2 eetlepel mayonaise
- 70ml halfvolle karnemelk
- 70ml yoghurt magere
- 1 eetlepel witte azijn
- ½ theelepel suiker
- 35g verkruimelde blauwe kaas
- Zout en peper versgemalen
RICHTING
VOOR DE KIP SALADE
- Verwarm de grill voor.
- Leg de kip tussen 2 vellen vetvrij papier en hamer met een hamer of hamer, zodat de kip is van gelijke dikte van ongeveer 2 cm, dan schuin snijd de kip in 1-cm strips.
- In een grote kom, meng de warme saus en de olie, voeg de kip toe en schep tot de kip goed bedekt.
- Schik de kip op een bakplaat en grill totdat het gaar is, ongeveer 4 tot 6 minuten, draai een keer.
- In een grote kom meng de cos, selderij, geraspte wortelen en lente-uitjes.
- Fling met de blauwe kaas dressing.
- Verdeel de greens tussen 4 borden, leg de kip. Serveer met extra hete saus.
VOOR DE BLAUWE KAAS DRESSING
- Vouw een volledig vel papier handdoek in vieren en zet het in een kleine kom.
- Schep de yoghurt op het keukenpapier en zet het in de koelkast gedurende 20 minuten om uit te lekken en te verdikken.
- In een midden kom, klop de karnemelk en verdikte yoghurt in de mayonaise tot een gladde massa.
- Voeg de azijn en de suiker toe en blijf ranselen tot alle ingrediënten goed worden gecombineerd.
- Roer de blauwe kaas en seizoen, op smaak met zout en peper.
No comments:
Post a Comment