Monday 3 September 2012

KIP SALADE RECEPT



INGREDIENNTS

VOOR KIP SALADE
  • 500g zonder been, kipfilet gehalveerd
  • 2 eetlepel cayennepeper hete saus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2cos harten gesneden in 2 cm lange stroken
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 2 wortelen, geraspte
  • 2 takje uien, in plakjes alleen groene deel
  • 125ml blauwe kaas dressing

BLAUWE KAAS DERSSING

  • 2 eetlepel mayonaise
  • 70ml halfvolle karnemelk
  • 70ml yoghurt magere
  • 1 eetlepel witte azijn
  • ½ theelepel suiker
  • 35g verkruimelde blauwe kaas
  • Zout en peper versgemalen

RICHTING

VOOR DE KIP SALADE

  • Verwarm de grill voor.
  • Leg de kip tussen 2 vellen vetvrij papier en hamer met een hamer of hamer, zodat de kip is van gelijke dikte van ongeveer 2 cm, dan schuin snijd de kip in 1-cm strips.
  • In een grote kom, meng de warme saus en de olie, voeg de kip toe en schep tot de kip goed bedekt.
  • Schik de kip op een bakplaat en grill totdat het gaar is, ongeveer 4 tot 6 minuten, draai een keer.
  • In een grote kom meng de cos, selderij, geraspte wortelen en lente-uitjes.
  • Fling met de blauwe kaas dressing.
  • Verdeel de greens tussen 4 borden, leg de kip. Serveer met extra hete saus.

VOOR DE
BLAUWE KAAS DRESSING


  • Vouw een volledig vel papier handdoek in vieren en zet het in een kleine kom.
  • Schep de yoghurt op het keukenpapier en zet het in de koelkast gedurende 20 minuten om uit te lekken en te verdikken.
  • In een midden kom, klop de karnemelk en verdikte yoghurt in de mayonaise tot een gladde massa.
  • Voeg de azijn en de suiker toe en blijf ranselen tot alle ingrediënten goed worden gecombineerd.
  • Roer de blauwe kaas en seizoen, op smaak met zout en peper.
















No comments:

Post a Comment