INGREDIËNTEN
- ¼ pond paddestoelen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 pond mager rundergehakt
- 2/3 kopje fijn gewoon broodkruimels
- ½ theelepel zout
- ¼ theelepel peper
- 2 eetlepels boter
- 1 kop bouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- hete gekookte ei noedels met boter
RICHTING
- Verwarm de grill. Bekleed de grill pan met folie papier.
- Kook eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Hak de champignons, selderij, ui en knoflook.
- Meng de helft van de gehakte groenten met het gehakt, 1/3 kop van de paneermeel, zout en zwarte peper.
- Maak de pasteitjes van het mengsel van ongeveer ½ cm dik.
- Plaats de pasteitjes op de grill pan en braden 4 centimeter van het vuur voor ongeveer 5 minuten.
- De omzet van de pasteitjes en braden gedurende 7 minuten langer, of tot ze bruin op de top.
- Terwijl pasteitjes zijn koken, smelt de boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesneden groenten in de pan en bak tot de ui enigszins verzacht die duurt ongeveer 2 minuten.
- Roer de bouillon, tomatenpuree en de resterende 1/3 kopje broodkruimels.
- Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur tot medium-laag en dek de pan en laat ongeveer 5 minuten.
- Schep de saus over Salisbury steaks voor het opdienen.
- Serveer de steaks met beboterde eiernoedels. Maakt 4 porties.
No comments:
Post a Comment