Wednesday 19 September 2012

SALISBURY STEAK MET BOTER EIERNOEDELS RECEPT



 
INGREDIËNTEN
  • ¼ pond paddestoelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pond mager rundergehakt
  • 2/3 kopje fijn gewoon broodkruimels
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel peper
  • 2 eetlepels boter
  • 1 kop bouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • hete gekookte ei noedels met boter


RICHTING
  • Verwarm de grill. Bekleed de grill pan met folie papier.
  • Kook eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Hak de champignons, selderij, ui en knoflook.
  • Meng de helft van de gehakte groenten met het gehakt, 1/3 kop van de paneermeel, zout en zwarte peper.
  • Maak de pasteitjes van het mengsel van ongeveer ½ cm dik.
  • Plaats de pasteitjes op de grill pan en braden 4 centimeter van het vuur voor ongeveer 5 minuten.
  • De omzet van de pasteitjes en braden gedurende 7 minuten langer, of tot ze bruin op de top.
  • Terwijl pasteitjes zijn koken, smelt de boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesneden groenten in de pan en bak tot de ui enigszins verzacht die duurt ongeveer 2 minuten.
  • Roer de bouillon, tomatenpuree en de resterende 1/3 kopje broodkruimels.
  • Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur tot medium-laag en dek de pan en laat ongeveer 5 minuten.
  • Schep de saus over Salisbury steaks voor het opdienen.
  • Serveer de steaks met beboterde eiernoedels. Maakt 4 porties.

















No comments:

Post a Comment