Thursday 30 August 2012

VRUCHTEN SCHIL DE PEREN


Hoeveelheden voor 6 persoon (personen)
INGREDIËNTEN
 

VOOR RESULTATEN

  • 6 pct peer
  • 1 st kruidnagel vanille
  • 300gm basterdsuiker
  • 2 liter water
VOOR DE SIFON   
  • 2 g vel gelatine 4 pct
 VOOR DE SAUS

  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 30 g gezouten boter
  • 15 ml volle room
  • 600 g brioche


RICHTING

  • In een pan, kook water met suiker en vanille boon.
  • Het bereiken van een plaats aan de voet van de peren.
  • Kook de peren op een laag vuur gedurende 20 minuten, tot ze zacht zijn. 
  • Giet af en laat afkoelen.

VOOR DE SIFON

  • Verzacht de gelatine in koud water.
  • Verminder de siroop tot 600 ml van peren, dan smelt de gelatine.
  • Giet alles in een val en injecteren het gas.
  • Koelkast minstens 2 uur.

VOOR DE SAUS EN DERSSING

  • Doe de suiker in een pan smelten. 
  • Zodra de karamel als kleurstof verkregen, voeg geleidelijk boter en room. 
  • Roer en laat gedurende 3 minuten en laat staan.
  • Snijd de brioche en genieten van de oven op ruzie.
  • Giet de karamel saus in een kom.  
  • Plaats de peer boven en dan van boven met saus. 
  • Serveer met de taart nog warm.














No comments:

Post a Comment