Hoeveelheden voor 6 persoon (personen)
INGREDIËNTEN
- 12 stuk ei kwartel
- 1 liter water
- 20 ml witte azijn
- Voor de saus
- 150 ml rode azijn
- 150 gm paddestoel
- 1 st ui
- 150 gm borst gerookt vlees (eventueel)
- 1 st aromatische knoflook, tijm, laurierbladeren
- 20 ml kalfsfond
- 150 gm wortel
- 20 g ongezouten boter
- 20 g tarwebloem
- Voor de vulling
- 0,25 laars peterselie
- 6 snufje zout
- 6 ronde pepermolen
- 50 g ongezouten boter:
- 2 pc aromatische knoflook, tijm, laurier
- 200 g mesclun salade
- 2 ml walnootolie
- 200 g boerenbrood
- 1 st teentje knoflook
RICHTING
- In een steelpan, breng water en azijn aan de kook.
- Breek de eieren een voor een en met behulp van een lepel, vouw de witte jassen, zodat het helemaal geel.
- Kook de eieren gedurende ongeveer 1 min.
- Was-ups en afvoer, breng het daarna in een kom.
- De smaak van walnoot olie, een beetje zout en peper.
VOOR DE SAUS
- Giet rode azijn in een pan en geflambeerd, dan is het verminderen laat tot een dikke siroop.
- Smelt de boter in een pan, dan zweet de uien.
- Voeg de wortels, champignons, vlees (eventueel) en kruiden.
- Kook voor een paar momenten, voeg bloem toe en bak nog 3 minuten.
- Giet vervolgens de gereduceerde azijn en de kalfsfond toe, breng aan een laag vuur en laat op heel laag vuur gedurende 20 minuten.
VOOR DE SAUS
- Was en schil groente.
- Snijd de wortelen in kleine dobbelstenen (dice).
- Hak de ui.
- Snijd de champignons in vieren.
- Verwijder stengels en hak de peterselie.
- Snijd het vlees (eventueel) in spekjes rook.
- Snijd sneetjes brood in fluitjes (schuine kanten).
- Schil de champignons en snijd ze in kwarten.
- Wrijf de sneetjes brood met gepelde knoflook.
- In een koekenpan, smelt boter en bruine de sneetjes brood.
- Om een uniforme goudbruine verkrijgen, verwijder het brood op een papieren handdoek, het zout en zet apart.
- Schik de sneetjes brood in soepkommen en leg de eieren.
- Voeg topping en besprenkel de saus royaal.
- Dan bestrooi het gerecht met gehakte peterselie.
- Serveer warm en make-ups in een aparte plaat.
No comments:
Post a Comment