Thursday 30 August 2012

KWARTELEITJISE GEPOCHEERD IN RODE AZJIN, CRISPY KNOFLOOKBROOD, GEMENGDE GROENE SHOTS


Hoeveelheden voor 6 persoon (personen)
INGREDIËNTEN
  • 12 stuk ei kwartel
  • 1 liter water
  • 20 ml witte azijn
  • Voor de saus
  • 150 ml rode azijn
  • 150 gm paddestoel
  • 1 st ui
  • 150 gm borst gerookt vlees (eventueel)
  • 1 st aromatische knoflook, tijm, laurierbladeren
  • 20 ml kalfsfond
  • 150 gm wortel
  • 20 g ongezouten boter
  • 20 g tarwebloem
  • Voor de vulling
  • 0,25 laars peterselie
  • 6 snufje zout
  • 6 ronde pepermolen
  • 50 g ongezouten boter:
  • 2 pc aromatische knoflook, tijm, laurier
  • 200 g mesclun salade
  • 2 ml walnootolie
  • 200 g boerenbrood
  • 1 st teentje knoflook

RICHTING

  • In een steelpan, breng water en azijn aan de kook.
  • Breek de eieren een voor een en met behulp van een lepel, vouw de witte jassen, zodat het helemaal geel.
  • Kook de eieren gedurende ongeveer 1 min.
  • Was-ups en afvoer, breng het daarna in een kom.
  • De smaak van walnoot olie, een beetje zout en peper.

VOOR DE SAUS
  • Giet rode azijn in een pan en geflambeerd, dan is het verminderen laat tot een dikke siroop.
  • Smelt de boter in een pan, dan zweet de uien.
  • Voeg de wortels, champignons, vlees (eventueel) en kruiden.
  • Kook voor een paar momenten, voeg bloem toe en bak nog 3 minuten.
  • Giet vervolgens de gereduceerde azijn en de kalfsfond toe, breng aan een laag vuur en laat op heel laag vuur gedurende 20 minuten.

VOOR DE SAUS
  • Was en schil groente.
  •  Snijd de wortelen in kleine dobbelstenen (dice).
  • Hak de ui.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Verwijder stengels en hak de peterselie.
  • Snijd het vlees (eventueel) in spekjes rook.
  • Snijd sneetjes brood in fluitjes (schuine kanten).
  • Schil de champignons en snijd ze in kwarten.
  • Wrijf de sneetjes brood met gepelde knoflook.
  • In een koekenpan, smelt boter en bruine de sneetjes brood.
  • Om een ​​uniforme goudbruine verkrijgen, verwijder het brood op een papieren handdoek, het zout en zet apart.
  • Schik de sneetjes brood in soepkommen en leg de eieren.
  • Voeg topping en besprenkel de saus royaal.
  • Dan bestrooi het gerecht met gehakte peterselie.
  • Serveer warm en make-ups in een aparte plaat.

No comments:

Post a Comment