Sunday 26 August 2012

KIP MET PUTTANESCA ENGELENHAAR PASTA

                                                        
In KIP MET PUTTANESCA ENGELENHAAR PASTA u toevoegt olijven, kappertjes, gemalen rode peper, en verse basilicum om gebotteld pasta saus voor een snelle variatie op de traditionele kip Puttanesca. Het is gemakkelijk om te koken, maar het eindproduct is heel lekker en vingers af te likken lekkere als je hebt gevolgd het recept goed.


INGREDIËNTEN

  • 8 gram ongekookte engelenhaar pasta
  • 2 theelepels olijfolie
  • 4 (6-ounce) zonder vel, zonder been kippenborst helften
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 kopjes tomaat-basilicum pasta saus
  • 1/4 kop ontpit en grof gehakte kalamata olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1/4 theelepel gemalen rode peper
  • 1/4 kop (1 ounce) pre geraspte Parmezaanse kaas
  • Gehakte verse basilicum of basilicum takjes (optioneel)

RICHTING

  • Kook de pasta volgens de RICHTING, het negeren van zout en vet. Laat ze uitlekken en houd ze warm.
  • Verhit de olie in een grote anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur.
  • Snijd de kip in 1-inch stukjes.
  • Voeg de kip in de pan gelijkmatig mengen met zout.
  • Bak kip 5 minuten of tot licht gebruind, af en toe roeren.
  • Roer in pasta saus, olijven, kappertjes en peper, breng aan de kook.
  •   Kook 5 minuten of tot de kip klaar is, onder regelmatig roeren.
  • Schik 1 kopje pasta op elk van de 4 platen; top met 1 1/2 kopjes kip mengsel.
  • Meng elke portie met 1 eetlepel kaas.
  • Garneer met gehakte basilicum of basilicum takjes, indien gewenst.







No comments:

Post a Comment