Om van te watertanden kruiden maken deze kip stoofpot een perfecte hartige schotel voor koud weer. Een stevig West-Afrikaanse geïnspireerde stoofpot van kip dijen en benen, zoete aardappelen en pinda's die perfect is voor een kille dag, zodat u kunt koken en hebben een perfecte samen op de kille dagen.
INGREDIËNTEN
- 2-3 pond kippenpoten, dijen en / of vleugels
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 1 grote gele of witte ui, gesneden
- Een 3-inch stukje gember, geschild en fijngehakt
- 6 tot 8 teentjes knoflook, fijngehakt ongeveer
- 2-3 pond zoete aardappelen, geschild en in stukken gesneden
- 1 15-ounce kan van geplette tomaten
- Een kwart kippenbouillon
- 1 kop pindakaas
- 1 kopje geroosterde pinda's
- 1 eetlepel gemalen koriander
- 1 theelepel cayennepeper, of naar smaak
- Zout en zwarte peper
- 1/4 tot 1/2 kop gehakte koriander
RICHTING
- Verhit de plantaardige olie in een grote soeppan ingesteld op een matig hoog vuur.
- Goed Zout de stukken kip, dep ze droog en bruin ze in de olie.
- Niet de pot menigte, dus doe dit in batches. Stel de stukken kip opzij als ze bruin.
- Bak de uien in de olie gedurende 3-4 minuten, onder voortdurend roeren en schrapen alle bruine stukjes van de bodem van de pot.
- Voeg de gember en knoflook toe en bak nog 1-2 minuten, voeg dan de zoete aardappelen en roer goed door elkaar.
- Voeg de kip, kippenbouillon, geplette tomaten, pindakaas, pinda's, koriander en cayennepeper toe en roer goed door elkaar.
- Breng aan de kook en smaak van zout, het toevoegen van meer indien nodig.
- Dek de pot en laat zachtjes gedurende 90 minuten, of tot het kippenvlees gemakkelijk valt van het bot en de zoete aardappelen gaar zijn.
- Verwijder de stukken kip toe en zet ze in een kom om af te koelen, totdat koel genoeg om aan te raken.
- Verwijder de huid als je wilt, of hak het en zet het terug in de pot.
- Verscheur het vlees van de botten en leg het vlees terug in de pot.
- Pas de kruiden voor zout en cayennepeper, en voeg zo veel zwarte peper als je denkt dat je kunt staan-de stoofpot moet peperige zijn.
- Roer de koriander en serveer op zichzelf, of met eenvoudige gestoomde rijst.
No comments:
Post a Comment