Sunday 26 August 2012

AFRIKAANSE CKICKEN PINDA STOOFPOT



Om van te watertanden kruiden maken deze kip stoofpot een perfecte hartige schotel voor koud weer. Een stevig West-Afrikaanse geïnspireerde stoofpot van kip dijen en benen, zoete aardappelen en pinda's die perfect is voor een kille dag, zodat u kunt koken en hebben een perfecte samen op de kille dagen. 

INGREDIËNTEN
  • 2-3 pond kippenpoten, dijen en / of vleugels
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 grote gele of witte ui, gesneden
  • Een 3-inch stukje gember, geschild en fijngehakt
  • 6 tot 8 teentjes knoflook, fijngehakt ongeveer
  • 2-3 pond zoete aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • 1 15-ounce kan van geplette tomaten
  • Een kwart kippenbouillon
  • 1 kop pindakaas
  • 1 kopje geroosterde pinda's
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 theelepel cayennepeper, of naar smaak
  • Zout en zwarte peper
  • 1/4 tot 1/2 kop gehakte koriander
RICHTING
  • Verhit de plantaardige olie in een grote soeppan ingesteld op een matig hoog vuur.
  •  Goed Zout de stukken kip, dep ze droog en bruin ze in de olie.
  •  Niet de pot menigte, dus doe dit in batches. Stel de stukken kip opzij als ze bruin.
  • Bak de uien in de olie gedurende 3-4 minuten, onder voortdurend roeren en schrapen alle bruine stukjes van de bodem van de pot.
  •  Voeg de gember en knoflook toe en bak nog 1-2 minuten, voeg dan de zoete aardappelen en roer goed door elkaar.
  • Voeg de kip, kippenbouillon, geplette tomaten, pindakaas, pinda's, koriander en cayennepeper toe en roer goed door elkaar.
  • Breng aan de kook en smaak van zout, het toevoegen van meer indien nodig.
  • Dek de pot en laat zachtjes gedurende 90 minuten, of tot het kippenvlees gemakkelijk valt van het bot en de zoete aardappelen gaar zijn.
  • Verwijder de stukken kip toe en zet ze in een kom om af te koelen, totdat koel genoeg om aan te raken.
  •  Verwijder de huid als je wilt, of hak het en zet het terug in de pot.
  • Verscheur het vlees van de botten en leg het vlees terug in de pot.
  • Pas de kruiden voor zout en cayennepeper, en voeg zo veel zwarte peper als je denkt dat je kunt staan-de stoofpot moet peperige zijn.
  •  Roer de koriander en serveer op zichzelf, of met eenvoudige gestoomde rijst.






No comments:

Post a Comment